Vrei să faci un altfel de desert? Prepară o locomotivă cu nucă
Ingrediente: Pentru blat: 10 ouă 10 linguri zahăr 12 linguri făină 1 esenţă de vanilie 1 praf de copt
Pentru cremă: 400 g unt 300 g zahăr 3 linguri cacao 300 ml lapte 2 linguri amidon 5 gălbenuşuri 1 esenţă de rom
Pentru decor: 200 g frişcă 200 g nucă măcina tă 2 rulouri cu vanilie 1 pachet biscuiţi rotunzi 1 ciocolată neagră jeleuri colorate 300 ml zeamă de compot de ananas
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi până se to peşte. Pui gălbenuşurile pe rând, esenţa de vanilie şi adaugi făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă dreptun ghiulară îngustă şi înaltă, unsă şi tapetată, şi-l coci la foc mic circa 40 de minute.
Amesteci laptele cu gălbenuşurile, amidonul, cacaua, esenţa de rom şi 200 g de zahăr, fierbi până se îngroaşă şi laşi să se răcească. Freci untul spumă cu zahărul rămas, apoi îl adaugi lingură cu lingură în cremă.
Află aici reţeta completă, numărul de porţii şi timpul de preparare