Reţete de la cititori: Tort cu mere şi frişcă - Maria Angelica Trică
Ingrediente blat: 5 ouă,150 g zahăr,110 g făină,1 vârf cuţit praf de copt.Pentru tapetat tava:10 linguri zahăr, mere, miez de nucă, dulceaţă de vişine.Pentru decor:250 ml frişcă Hu-la-la, figurine drajeuri de fructe.
Preparare: se pune zahărul într-o cratiţă, se caramelizează şi se tapetează cu el. Apoi se pun merele curăţate şi scobite, umplute cu dulceaţă de vişine şi câte un sâmbure de nucă. Se bagă la cuptor şi între timp se prepară un pandişpan din cele 5 ouă. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă uşor de jos în sus şi se toarnă compoziţia peste merele din cratiţă, nivelând bine. Se bagă cratiţa din nou la cuptor şi se lasă până se rumeneşte blatul. După ce se răceşte complet, se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu frişcă bătută şi jeleurile de fructe.