Reţete de la cititori: Tort cu mere şi frişcă - Maria Angelica Trică

Ultima actualizare:

    Tort cu mere
Tort cu mere

Ingrediente blat: 5 ouă,150 g zahăr,110 g făină,1 vârf cuţit praf de copt.Pentru tapetat tava:10 linguri zahăr, mere, miez de nucă, dulceaţă de vişine.Pentru decor:250 ml frişcă Hu-la-la, figurine drajeuri de fructe.

Preparare: se pune zahărul într-o cratiţă, se caramelizează şi se tapetează cu el. Apoi se pun merele curăţate şi scobite, umplute cu dulceaţă de vişine şi câte un sâmbure de nucă. Se bagă la cuptor şi între timp se prepară un pandişpan din cele 5 ouă. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă uşor de jos în sus şi se toarnă compoziţia peste merele din cratiţă, nivelând bine. Se bagă cratiţa din nou la cuptor şi se lasă până se rumeneşte blatul. După ce se răceşte complet, se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu frişcă bătută şi jeleurile de fructe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
Baigli Covasna jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net