Reţete de la cititori: Prăjitură cu cioco şi zmeură - Violeta Postolache

Ultima actualizare:

Mod de preparare

Batem ouăle cu zahărul până ce compoziţia devine cremoasă. Adăugăm uleiul, făina şi cacao şi omogenizăm. Împărţim compoziţia în două şi coacem cele două blaturi în tava tapetată cu hârtie de copt. Cât stau blaturile la cuptor pregătim siropul şi crema. Pentru sirop fierbem apa cu zahărul şi după ce dăm deoparte de pe foc adăugăm romul. Lăsăm să se răcească.Pentru cremă punem frişca şi ciocolata într-un vas şi punem pe foc până când se încălzeşte frişca, fără a aduce însă la punctul de fierbere. Amestecăm bine până se topeşte ciocolata. Dăm la frigider 10 minute doar atât cât să putem întinde crema pe prăjitură. Nu lăsaţi mai mult de 10 minute fiindcă se întăreşte şi nu va mai putea fi întinsă.Adăugăm zmeura în compoziţia de ciocolată.Întindem primul blat, îl însiropăm şi apoi întindem crema şi o nivelăm cu o spatulă.Aşezăm al doilea blat deasupra şi însiropăm. Dăm la rece pentru cel puţin o oră. Tăiem prăjitura cu un cuţit bine ascuţit.Pregătim glazura: ciocolata împreună cu frişca lichidă se pun pe baie de aburi şi amestecăm până când ciocolata este topită bine. Glazurăm prăjiturile. Punem două linguri de ciocolată într-o pungă pe care o înţepăm la un capăt şi trasăm linii de ciocolată deasupra. Dăm la rece până se întăreţte.Decorăm cu zmeură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
image
actualitate.net
image
actualitate.net