O reţetă gustoasă pe zi: Ştrudel cu mere

Preparare

1.    Pentru prepararea aluatului de foitaj, se amestecă cu vârful degetelor untul cu 100 g făină până devine un aluat nisipos. Se întinde în formă dreptunghiulară şi se pune la frigider. Separat, se amestecă, până la omogenizare, restul făinii cu oul, oţetul, apa şi sarea. Se întinde şi acest aluat într-o formă dreptunghiulară de două ori mai mare decât primul aluat, apoi se pune la frigider. Se împătureşte aluatul mic în aluatul mare, cât mai bine strâns, şi se lasă din nou la frigider circa 25 de minute. 2.    Între timp, se curăţă merele de coajă, se scot căsuţele de sâmburi, se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, se storc de zeamă, se amestecă cu zahăr, scorţişoară măcinată şi se călesc cu untul bine încins până scade bine zeama.3.    Se întinde aluatul în foaie, se aşază umplutura pe mijlocul ei, se rulează doar o singură dată pentru a acoperi umplutura şi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de copt. Se unge deasupra cu ou bătut cu o lingură de lapte, se crestează la suprafaţă, cu un cuţit bine ascuţit şi se coace, la temperatură potrivită, până se rumeneşte frumos deasupra.

Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Kanye West si Julia Fox jpg
Zile libere legale în 2023
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
pele gettyimages 841963610 jpeg
Doliu in perioada Craciunului
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
Doliu in perioada Craciunului
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
foto1 ElenaB jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
horoscop zilnic 15 ianuarie jpeg