Reţete de la cititori: Eclere – Ermina Vlăsceanu
Se pune să fiarbă apa, uleiul, zahărul şi zahărul vanilinat. Când începe să fiarbă în clocote se toarnă toată faina şi se amestecă repede să nu se formeze cocoloaşe. Se mai pune pe foc pentru circa 15 secunde amestecând continuu.
Se lasă apoi la răcit până când devine călduţă. Atunci se adaugă ouăle. Nu se adaugă al doilea ou până nu s-a încorporat primul ou şi tot aşa procedăm cu ouăle următoare. Coca obţinută pe pune într-un poş, se formează eclerele în tava tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încălzit înainte. Nu se deschide uşa cuptorului în primele 15 minute pentru că se vor lăsa .
Crema se face din 2 plicuri de budincă, 900 ml lapte, 8 linguri de zahăr şi 150 g unt.
Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet . Când se dă jos de pe foc se adaugă şi untul. Coşurilor li se taie câte un căpăcel şi se curăţă coca din interior apoi se umplu cu cremă.
Deasupra se pune glazura făcută din 100 g ciocolată topită cu 50 g unt.