Reţete de la cititori: Cotlete umplute cu ciuperci – Anişoara Ursan

Preparare

Se spală şi se şterg cotletele, apoi se crestează cu un cutit ascuţit, pe cantul cărnos, astfel încât să facem un portofel fără a înţepa carnea. Se crestează până la os, dar fără a taia marginea cotletului. Se sărează şi în afară şi în interior, se condimentează.

Se spală şi se curăţă zarzavatul, apoi încingem o picătură de ulei şi călim la foc iute, ceapa roşie tăiată julien şi ardeiul feliat subţire. După câteva secunde adăugăm şi ciupercile feliate subţire, dăm cu sare şi piper, condimentăm cu ierburi aromate şi presărăm şi un pic de legume deshidratate. Mai lăsăm un pic pe foc apoi tragem tigaia şi presărăm mărar verde tocat mărunt. Lăsăm să se răceasca apoi adăugăm şi oul bătut. Cu această umplutură se umple fiecare buzunar al cotletelor apoi partea tăiată se prinde cu câte 2 scobitori de bambus.

Se aşează în tăviţă, cu oasele în jos şi gura prinsă cu scobitori în sus, se ung cu ulei şi se presară deasupra legume deshidratate fără sare. Se toarnă vinul cu 2 pahare de apă rece, un praf de sare, boabele de piper, foile de dafin. Se acoperă tăviţa cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se descoperă de folie şi se mai lasă încă 40-50 minute, la foc potrivit, udându-se cotletele din când în când cu zeamă din tavă. Se lasă până se rumenesc frumos. Se servesc fierbinţi cu o garnitură de cartofi sau ciuperci şi morcovi sotaţi.

zodia care consuma alcool jpg
catherine zeta jones png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
andreea marin
cub mariana moculescu png
Andreea Esca  jpg
image
image
image
image
image
image
zodia care consuma alcool jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
FotoJet (1) jpg
infidelitate 0 jpeg
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg