Reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura televizor - Jeni Mirea

Ingrediente pentru foi maro: 2 ouă, 10 lg zahăr,10 lg ulei,10 lg lapte,1 lg bicarbonat de amoniu, 2 lg cacao, sare, 500 gr făină şi un zahăr vanilat;

Într-un vas se bat ouăle cu zahărul şi uleiul, se pune laptele fierbinte care este amestecat şi bicarbonatul, sarea, vanilia şi făina cu cacao. Amestecăm cu lingura, apoi frământam cu mâna până obţinem un aluat. Foile se coc pe fundul tăvii (unsă cu ulei şi dată cu făină) şi se coc maxim 10 minute. Se lasă puţin să se răcească, apoi se desprind  cu grijă.

Blat pandişpan: 6 ouă, 2 lg apă rece, 2 lg ulei,8 lg de zahăr,8 lg făină,1 praf de copt, 1 plic vanilie;

Albuşurile se bat spumă, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, vanilia, uleiul şi apa şi se bat cu mixerul până se dublează în volum. Peste gălbenuşurile bătute, se pune făina amestecată cu praful de copt, se amestecă iar, apoi se toarnă şi albuşurile şi se obţine o compoziţie pufoasă. Se pune în tava tapetata cu hârtie şi se coace cam 35 minute.

Cremă: 5 lg amidon, 2 lg de griş, 500 gr lapte, 2 plicuri budincă  de vanilie,un pachet unt şi zeamă de lămâie;

Totul în afară de unt şi zeamă de lămâie se pun la fiert, dând mereu în amestec să nu se lipească, până se formează o cremă tare. Se pune şi un pic de sare, se lasă la răcit, apoi punem untul puţin câte puţin să nu se taie.

Asamblare: Se pune o foaie maro însiropată cu puţin lapte călduţ, apoi jumătate din cremă, blatul pandişpan, restul de cremă şi ultima foaie maro, iar insiropata. Blatul alb nu se însiropează. Se lasă la rece şi se glazurează cu ciocolata topită şi puţin lapte.

shutterstock 1833215881 jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
horoscop jpg
cub mircea baniciu png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
shutterstock 1833215881 jpg
horoscop jpg
mihai voropchievici jpg
somn shutterstock 398208937 jpg
eticheta alimente jpg
machiaj ochi rotunzi jpg