Reţete de la cititori: Ciuperci – Bianca Raluca Panazan
Ingrediente: 500 g ciuperci champignon, 3-4 castraveţi muraţi în oţet, 4-5 linguri de maioneză făcută în casă, 1 albuş de ou (care rămâne de la maioneză), 1 legătură de mărar, 2 căţei de usturoi, sare, piper.
Preparare
Ciuperciile se curăţă de pieliţa de deasupra, se clătesc în apă rece şi se pun la fiert întregi. Castraveţii se taie cubuleţe şi se pun într-o sită să se scurgă zeama.
Între timp se prepară şi maioneza dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, cu ulei şi 1 linguriţă de muştar.Ciuperciile când sunt gata se scot pe o farfurie şi se taie cubuleţe mici, se pun tot într-o sită pentru a se scurge zeama.Se amestecă ciuperciile cu castraveţii şi albuşul de ou rămas tăiat cubuleţe. Usturoiul îl pisăm şi îl punem în compoziţie. Punem sare, piper şi maioneză şi dăm la frigider.