Reţete de la cititori: Prăjitura «Blana de urs» – Clementina Cojan

Ultima actualizare:

    Prăjitura Blana de urs
Prăjitura Blana de urs

Ingrediente: 2 ouă, 50 g unt, 200 g zahăr, 250 ml lapte, un plic zahăr vanilinat, un plic praf de copt, un praf de sare, 400 g făină.

Pentru glazură: 200 g zahăr, 200 g margarină, 200 ml lapte, 1 fiolă esenţă de rom.Pentru ornat: nucă românească măcinată-300 g.                                                    

Preparare

Pentru blat se mixează ingredientele. Se adaugă făina. Compoziţia obţinută se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor 30 minute. Între timp se pregăteşte glazura. Se pun într-o crăticioară toate ingredientele şi se amestecă la foc mic, până când zahărul se topeşte. Prăjitura coaptă, se lasă să se răcească, apoi se taie cubuleţăe care se trec prin siropul călduţ. Cubuleţele glazurate se trec prin nucă măcinată şi se pun pe un grătar. Se aşează pe platou şi se dau la rece. Se pot păstra până la 7 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodii norocoase, shutterstock jpg
Dr  Mihaela Bilic ofera solutiile pentru accelerarea tranzitului intestinal, foto Facebook jpg
treason 6971578 1280 jpg
noroc in afaceri jpg
BeFunky collage (70) jpg
Luna Plină influenţează jpeg
perioada grea pentru zodii jpg
unt de arahide jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net