Reţete de la cititori: Plăcintă cu brânzică de vaci - Elena Angheluţă
Ingrediente: 1 pachet de foi de plăcintă, 1 kg brânză de vaci, 400 g zahăr, 4 ouă, 1 vârf de cuțit de sare, 100 g stafide, rom esenţă, 2 plicuri zahăr vanilat, unt topit sau ulei pentru uns foile.
Preparare
Foile de plăcintă le lăsăm să se dezgheţe la temperatura camerei, între timp noi ne ocupăm de compoziţie, pentru început punem stafidele la înmuiat în apă călduţă cu puţin rom.
Brânza pusă într-un bol o amestecăm cu zahărul, cu ouăle şi mirodeniile aferente, amestecăm până se încorporează toate, stafidele trecute prin sită le adăugăm şi le amestecăm uşor. Ungeți bine o tavă cu unt/ulei.
Am împărţit pachetul de foi în trei părţi, foile trebuie unse fiecare în parte, adăugăm compoziţia şi o rulăm uşor aşa procedăm până terminăm foile şi compoziţia, le aşezăm în tavă, eu am uns foile cu un ou bătut şi le-am dat la cuptor pentru 30 minute. Când este gata pudrăm cu zahăr vaniliat.