Reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitura lămâiţă – Ermina Vlăsceanu
Câştigătoarea noastră este Ermina Vlăsceanu. Ea va primi un vas iena dreptunghiular.
Blat: 7 ouă, 1 1/2 cană zahăr, 1/2 cană ulei, 2 căni făină, esenţă de vanilie, un praf de sare, un plic de praf de copt.Se separă albusurile de gălbenuşuri. Albusurile se bat spumă cu un praf de sare apoi se adaugă galbenusurile, zahărul, uleiul, esenţa şi făina amestecată cu praful de copt, proaspăt cernută. Se coace în tava tapetată cu hârtie de copt. Când s-a răcit, blatul se taie în trei foi.
Crema: 350 ml lapte, 50 ml zeamă de lămâie, coaja de la o lămâie, 2 plicuri de zahăr vanilinat,4 linguri de făină, 250 g zahăr, 200 g unt.
Se fierbe laptele cu zahărul, făina, coaja şi zeama de lămâie şi zahărul vanilinat. Când s-a răcit se amestecă în untul frecat spumă.Glazura Royal Iceing: 1 albuş de ou, 250 g zahăr pudră, 2 linguri de zeamă de lămâie. Se bate spumă albuşul, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se mai bate la viteză mare încă 8 minute.Asamblare: foaie+cremă+foaie+cremă+ foaie+glazură.Se dă la rece până se întăreşte glazura.