Rețeta câștigătoare de la cititori: Prăjitura Bulinuţa – Anișoara Ursan
Câştigătoarea noastră este Anişoara Ursan. Ea va primi un superceainic.
Ingrediente: (pentru o formă de tort cu diametrul de 18 cm)
Blat: 3 ouă, 125 g zahăr pudră, 100 g miez de nucă mărunţit, 3 linguri de pesmet, o linguriţă praf de copt, un praf de sare, zahăr vanilat, o lingură pudră de roşcove (sau cacao).
Crema albă: 200 ml frişcă lichidă, 10 g gelatină, 200 g cremă de brânză de vaci, 75 g zahăr pudră, vanilie.
Bulinele: 100 ml frişcă lichidă, 2 linguriţe pudră de roşcove, 2 plicuri zahăr vanilat, 5 g gelatină.
Preparare:
Se prepară blatul mixând bine albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul şi vanilia. Se mixează şi gălbenuşurile apoi se încorporează în bezeaua tare.Se încorporează pesmetul amestecat cu pudra de roşcove, miezul de nucă mărunţit şi praful de copt. Se unge o formă de tort sau o tăviţă mică, cu un pic de ulei, se toarnă aluatul şi se dă la copt circa 20-25 minute.Se mixează frişca lichidă cu zahărul vanilat până se întăreşte apoi o mixăm cu crema de brânză. Se adaugă şi gelatina hidratată în apă rece şi apoi topită la bain marin. Se toarnă crema peste blatul rece pe care l-am pus din nou în forma în care l-am copt.Se mixează şi frişca rămasă, apoi se amestecă cu pudra de roşcove şi cu gelatina hidratată în apă rece şi apoi topită la bain marin. Se pune apoi într-un pos şi se ,,injectează" în crema de brânză de vaci, uşor până ce se formează cerculeţe mici deasupra. Se lasă la rece cel puţin 2 ore, de preferat de seara până dimineaţa, apoi se scoate din formă şi se porţionează în felii subţiri.