Reţete de la cititori: Prăji fină cu iaurt – Pîrvuleţ Nicoleta
Pentru a măsura ingredientele lichide şi solide folosim paharul de iaurt. Cu cât paharul are un gramaj mai mare, cu atât avem o prăjitură mai voluminoasă.
Ingrediente:- 3 ouă- 2 pahare zahăr- 1 pahar ulei- 1 pahar amidon alimentar- 1 pahar iaurt gras- coajă răzuită de lămâie- esenţă de vanilie / zahăr vanilat ( 2 pliculeţe)- un praf de sare- opţional: fulgi de migdale, merişoare confiate
Mod de preparare:
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Galbenuşurile se mixează cu zahărul până devin o spumă gălbuie. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente: uleiul, iaurtul, coaja de lămâie, esenţă de vanilie. Se amestecă bine. La final adăugăm şi amidonul alimentar amestecând cu grijă cu ajutorul unei spatule.
Adăugăm 2-3 linguri din albuşurile bătute spumă şi amestecăm energic. Se adaugă şi restul de spumă şi se amestecă uşor cu spatula pentru a creşte aluatul.
Turnăm compoziţia într-o tavă inelară (putem presara fulgi de migdale şi merişoare confiate) şi o introducem la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-35 minute (până se rumeneşte frumos).
Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.