Reţete de la cititori: Prăji fină cu iaurt – Pîrvuleţ Nicoleta

Ultima actualizare:

    Prăji fină cu iaurt
Prăji fină cu iaurt

Pentru a măsura ingredientele lichide şi solide folosim paharul de iaurt. Cu cât paharul are un gramaj mai mare, cu atât avem o prăjitură mai voluminoasă.

Ingrediente:-         3 ouă-         2 pahare zahăr-         1 pahar ulei-         1 pahar amidon alimentar-         1 pahar iaurt gras-         coajă răzuită de lămâie-         esenţă de vanilie / zahăr vanilat ( 2 pliculeţe)-         un praf de sare-         opţional: fulgi de migdale, merişoare confiate

  Mod de preparare:

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Galbenuşurile se mixează cu zahărul până devin o spumă gălbuie. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente: uleiul, iaurtul, coaja de lămâie, esenţă de vanilie. Se amestecă bine. La  final adăugăm şi amidonul alimentar amestecând cu grijă cu ajutorul unei spatule.

Adăugăm 2-3  linguri din albuşurile bătute spumă şi amestecăm energic. Se adaugă şi restul de spumă şi se amestecă uşor cu spatula pentru a creşte aluatul.

Turnăm compoziţia într-o tavă inelară (putem presara fulgi de migdale şi merişoare confiate) şi o introducem la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-35 minute (până se rumeneşte frumos).

Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net