O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de varză acră cu ciuperci
Ingrediente300 g varză murată 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel ½ ţelină 2 cartofi250 g ciuperci mici 1 lingură bulion 4 linguri cu ulei un vârf cuţit de nucşoară 1 crenguţă de cimbru sare piper mărar
Preparare
1. Tai zarzavaturile de supă cubuleţe, cartofii, felii groase pe lungime, ceapa, mărunt, şi varza, fideluţă.
2. Le căleşti în uleiul bine încins, mai întâi ceapa şi zarzavaturile, apoi adaugi varza şi 150 ml apă fierbinte. Laşi totul să fiarbă acoperit 15 minute, la foc moderat.
3. Adaugi ciupercile întregi şi mai fierbi încă 10 minute. Completezi cu 1,5 l apă caldă şi, când dă în fiert, pui bulionul, cimbrul, nucşoara, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă încă 1-2 minute. O serveşti fierbinte, garnisită cu mărar verde.