O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu lămâie
IngredientePentru blat300 g făină 80 g unt 4 linguri cu zahăr 4 linguri cu lapte 1 ou 1 linguriţă amoniac 1 pliculeţ zahăr vanilat sare
Pentru decor200 g frişcă
Preparare1. Freci untul cu zahărul până devine spumos, adaugi pe rând laptele, oul, făina, amoniacul, zahărul vanilat, sarea şi frămânţi până ce se formează un aluat uniform cu consistenţă potrivită. Aşezi aluatul în tava unsă şi presărată cu făină şi dai tava la cuptorul bine încins, pentru 25 de minute, la foc potrivit.2. Între timp, prepari crema frecând zahărul cu untul şi amesteci apoi cu brânza. Adaugi zeama de lămâie şi laşi la rece până se coace blatul.3. Pentru glazură, fierbi apa cu zahărul până devine sirop, iei vasul de pe foc, adaugi coaja şi zeama de lămâie şi laşi să se răcorească.4. Peste blat aşezi compoziţia de brânză, torni glazura de lămâie şi laşi la rece să se întărească. Serveşti prăjitura garnisită cu frişcă.