O reţetă gustoasă pe zi: Săculeţi cu legume
IngredientePentru clătite80 g făină2 ouă10 ml apă mineralăUmplutură1 dovlecel mic2 morcovi5 ciuperci mari1 ceapă1 prazsare, piper, cimbru,mărar
Preparare
1. Pentru clătite, amesteci ingredientele şi le baţi bine, să nu rămână cocoloaşe. Compoziţia trebuie să fie ca o smântână subţire. Laşi amestecul să se odihnească 30 minute, la temperatura camerei.
2. Pui o tigaie la încins, o ungi cu ulei, torni puţină compoziţie în tigaie, mişcând repede tigaia ca să acoperi tot fundul vasului.
3. Când clătita s-a rumenit pe o parte, o întorci pe cealaltă parte folosind o spatulă sau un cuţit cu lama lată. Pe măsură ce le faci, le pui pe o farfurie, pe care o acoperi ca să nu se usuce. Clătitele trebuie să fie cât mai subţiri.
4. Pentru umplutură, tai legumele spălate şi curăţate în cubuleţe mici. Căleşti în uleiul încins ceapa, prazul şi morcovii. Păstrezi câteva fâşii din cozile de praz, opărite, ca să legi clătitele sub formă de săculeţi.
5. Adaugi dovlecelul şi ciupercile, condimentezi cu sare, piper şi cimbru. Dacă legumele nu s‑au înmuiat cu apa pe care o lasă ciupercile, mai adaugi puţină apă.
6. Pe fiecare clătită pui două linguri de zarzavat, aduni marginile şi o legi cu fâşii tăiate pe lung din bucata de praz. Le serveşti calde sau reci, presărate cu mărar tocat.