O reţetă gustoasă pe zi: Cataif

Ultima actualizare:

    Cataif
Cataif

Ingrediente500 g fidea 400 g zahăr400 ml apă 50 g unt sau margarină 300 g frişcă 2 linguri rom 1 pacheţel zahăr vanilat

Preparare

1.     Ungi o tavă cu unt sau margarină, aşezi fideaua în strat subţire pe toată suprafaţa tăvii şi o introduci la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte uşor.

2.     Separat, fierbi apa cu zahărul până începe să se lege, îl dai deoparte de pe foc, adaugi romul şi zahărul vanilat, torni siropul fierbinte peste fideaua rumenită. Introduci din nou tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când siropul este absorbit de fidea formând o foaie ca de aluat.

3.     După răcire, tai foaia în două, ungi prima foaie cu frişcă şi o acoperi cu cea de a doua foaie. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit porţionezi prăjitura în pătrate cu latura de 8/8 cm şi o serveşti după ce stă la frigider câteva ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net