Ori de câte ori faci mămăligă iese cu cocoloașe? Ce trebuie să faci, înainte de a pune mălaiul la fiert

Ultima actualizare:

Doar puține preparate pot avea pretenția de a fi la fel de emblematice pentru bucătăria românească precum mămăliga. Fie că o servim drept garnitură la diverse alte mâncăruri, sau chiar o folosim ca fel principal, alături de brânză, sau un ou ochi, mămăliga este printre cele mai populare rețete din țara noastră. Însă, știați că există un truc simplu pentru a evita una dintre cele mai comune probleme ale acestui preparat? Află alături de Click! mai multe detalii.

Nu puneți tot mălaiul de la început!
Nu puneți tot mălaiul de la început!

Bucătăria românească este, fără doar și poate, una plină de preparate delicioase, iar când vine vorba despre feluri tradiționale, avem o listă lungă la dispoziție, din care putem alege cele mai gustoase mâncăruri. Însă, puține dintre acestea pot avea pretenția de a fi la fel de emblematice pentru țara noastră precum mămăliga! Fie că o folosim drept garnitură la alte preparate, sau, o utilizăm ca fel principal, în bulz, mămăliga este la fel de versatilă precum este de delicioasă!

Însă, dacă am gătit vreodată mămăligă, știm deja că există o problemă foarte comună de care ne putem lovi: aceasta poate face cocoloașe. Din fericire, Click! are o soluție perfectă! Câteva trucuri banale în bucătărie vor face ca mălaiul vostru să nu vă mai facă probleme niciodată!

Cum să pregătim mămăliga perfectă

În primul rând, trebuie să știți că nu orice tip de mălai se pretează pentru acest preparat. Cel mai bine ar fi să folosiți mălai grișat, cu o granulație ceva mai mică. Astfel, mămăliga se va face mai repede, iar produsul final nu va mai avea cocoloașe deloc!

Un alt lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este modul în care adăugați mălaiul. El trebuie turnat în apă treptat, în niciun caz tot odată! De asemenea, mămăliga trebuie amestecată tot timpul, iar înainte să începeți să puneți mălaiul, apa nu trebuie lăsată să ajungă în punctul în care începe să fiarbă!

Așa că data viitoare când faceți mămăligă, știți exact ce vă trebuie pentru ca aceasta să iasă perfectă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
horoscop 17 martie webp
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
varza a la cluj jpeg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
Cum iti poti recompensa angajatii pentru eforturile depuse Top 3 sfaturi pentru a i motiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net