Ouşoare de ciocolată - Clementina Cojan
Ingrediente: 100 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, 2 linguri cacao, 1/2 plic praf de copt, 200 g făină de calitate, 200 g ciocolată de menaj, un praf de sare.
Mod de preparare: Se pune untul la topit. Se adaugă zahărul şi se amestecă 2-3 minute. Se adaugă ouăle şi se amestecă bine să se încorporeze.
Se adaugă cacao, făină, praful de copt şi praful de sare. Se formează un aluat puţin lipicios care se dă la frigider 30 minute.
Se formează ouşoarele şi se pun într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Se coc 20-25 minute. Se îmbracă în ciocolata de menaj, topită cu 1 linguriţă de ulei.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!