Prăjitura «Alb-Negru» - Clementina Cojan
Ingrediente: 2 ouă, 10 linguri zahăr, 10 linguri ulei, 200 g iaurt gras, ½ plic praf de copt, 1 praf de sare, 2-3 linguri cacao, 25 linguri făină, 500 g brânză de vaci cremoasă Dr.Oetker, 150 g zahăr pudră, coaja rasă de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilinat.
Mod de preparare: Într-un castron se amestecă ouăle cu zahărul, până acesta se topeşte. Se adaugă pe rând uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu puţin oţet, praful de sare, cacao şi făina.
Se amestecă totul până se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase. Se tapeteazăo tavă cu ulei şi făină.
Se întinde jumătate din aluat peste care se întinde compoziţia de brânză care a fost mixată cu zahărul pudră, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat.
Se acoperă cu aluatul rămas şi se dă la cuptor pentru 40 minute. Se taie în forma dorită, după ce prăjitura s-a răcit complet.
Se poate pudra cu zahăr sau cu o glazură de ciocolată pentru a-i da un aer de sărbătoare.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!