Prăjitură cu caise- Diana Barbu
Ingrediente: 6-7 ouă (în funcţie de mărimea tăvii), 1 cană şi jumătate de zahăr, 2 căni făină, 1/2 cană de ulei, coajă de lămâie, esenţe (vanilie), sare, 1 kg caise.
Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se omogenizează cu gălbenuşurile, uleiul, făina, mirodeniile şi sarea.
Se pune hârtie de copt în tavă (sau se tapetează tava cu unt şi făină) şi se toarnă compoziţia.
Caisele se taie bucăţi medii, se dau prin zahăr şi făină şi se aşează peste aluatul din tavă.
Se dă la cuptor - în primele 15 minute la foc iute, după care o lăsăm la cuptor înca aproximativ 20 minute la foc mic.
Se taie, se pudrează şi se aşează pe platou!
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook