Prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt
Prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt

Gust răcoritor şi o aromă specială! Aşa ar putea fi descrisă, pe scurt, această prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt.

Pentru acest desert poţi folosi zmeură, afine sau coacăze. Aceste fructe Conţin cea mai mare doză de vitamina C din natură, cu un puternic rol antioxidant. Dacă v-aţi făcut provizii pentru iarnă şi le-aţi congelat, acum e timpul să le scoateţi de la congelator şi să pregătiţi un desert pentru familie sau musafiri.

  • Pentru blat
  • 300 g făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură oţet
  • 10-12 linguri de apă caldă
  • Pentru umplutură
  • 200 g iaurt simplu
  • 200 g brânză de vaci bine scursă
  • 100 g zahăr
  • 150 g frişcă
  • 250 g fructe congelate (la această reţetă am folosit afine)

Prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt: MOD DE PREPARARE

Cerne făina pe planşe­tă. Fă o adâncitură în mijlocul ei, în care pui ule­iul, sarea, oţetul şi apa cal­dă. Amestecă ingredien­tele până când încorpo­rezi toată făina şi frămân­tă un aluat uniform şi elas­tic.

Acoperă-l cu un pro­sop şi lasă-l să se odih­nească o oră. Întinde alu­atul într-o foaie subţire, pe care o coci timp de 20 de mi­nute într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Încă puţin şi vom degusta o porţie de prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt.

Separat, bate sau mixea­ză brânza cu iaurtul şi zahărul până devine o cre­mă omogenă. Adaugă friş­ca şi afinele, amestecă uşor şi lasă crema la frigider, până când se răceşte blatul.

Toarnă umplutura pe blat şi decorează cu bo­biţe de afine şi cu frun­ze aromate de mentă. La­să prăjitura la rece până o serveşti. Musafirii vor adora acestă prăjitură cu fructe de pădure congelate şi iaurt. Poftă bună!

Ce mai poţi face cu afinele

  • Infuzia de afine: Se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate, care se fierb în 200 ml apă, timp de 5 minute. Se  infuzează zece  minute, după care ceaiul se strecoară. Se recomandă câte trei ceşti pe zi.
  • Afinata: Pentru preparare, se folosesc următoarele ingrediente: 2 kg afine, 1,5 kg miere, 3 l ţuică de casă, 2 batoane scorţişoară. Acestea se pun la macerat, într-o damigeană, care trebuie să stea la soare. Când afinata se prepară iarna, se folosesc boabele deshidratate de afine şi damigeana se aşează lângă o sursă de căldură. După  15-18 zile, se strecoară zeama. Se administrează câte 30 ml pe zi în tratamentul colibacilozei şi colitei; terapia trebuie urmată timp de 10-14 zile.                      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net