Prajitură cu suc de roşii - Octavian Samoila
Ingrediente: 12 linguri suc de roşii, 12 linguri ulei, 12 linguri zahar, un praf de sare, 500-600 g făină, un pliculet praf de copt pe care il amestecăm în făină.
Preparare: din aceste ingrediente se face un aluat pe care îl împărţim in 4.
Din fiecare bucată facem câte o foaie subţire pe care o coacem 3-4 minute în tava aragazului, pe care o pudrăm cu făină, aragazul fiind preîncălzit la 150-160 de grade.
Crema
Ingrediente: 600g lapte, 6 linguri griş, 6 linguri zahăr, 200g unt sau margarină, 2 plicuri zahăr vanilat.
Preparare: Când fierbe laptele se pun grişul în ploaie, zahărul şi zahărul vanilat. Se obţine o cremă groasă.
Se opreşte focul şi apoi punem untul, amestecând mereu. Dupa ce crema s-a răcit, aşezăm o foaie, 4-5 linguri de cremă, a doua foaie, 4-5 linguri de cremă, a treia foaie, restul de cremă si a 4-a foaie.
Peste ultima foaie punem o greutate (un fund de lemn, o carte groasă). Se lasă 2-3 ore, apoi tăiem patrate sau romburi pe care le ornăm cu frişcă, peste care radem ciocolată, iar la alegere se pot pune fructe din dulceaţă.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!