Prăjitura «Valurile Dunării» - Andra-Marina Constantinescu

Ultima actualizare:

    Prăjitura «Valurile Dunării»
Prăjitura «Valurile Dunării»

Blat:

200 g unt;

180 g zahăr pudră;

un praf de sare;

esenţă de vanilie;

6 ouă;

400 g făină;

un plic praf de copt;

6 linguri lapte;

două linguri cacao;

500 g vişine fără sâmburi.

Crema:

60 g amidon;

500 ml lapte;

două gălbenuşuri;

100 g zahăr;

esenţă de vanilie;

150 g unt moale.

Glazură:

300 g ciocolată cu lapte.

Dimensiune tavă: 27/37 cm.

Mod de preparare:

Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi.

Blat:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, sarea şi esenţa de vanilie. Se încorporează ouăle, unul câte unul. Se adaugă făină amestecată cu praful de copt şi se omogenizeza. Se adaugă 4 linguri de lapte pentru a se subţia aluatul.

Jumătate din compoziţia rezultată se pune în tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Cealaltă jumătate de compoziţie se amestecă cu două linguri de lapte şi două linguri de cacao, apoi se toarnă peste compoziţia din tavă.

Se presară vişinele pe deasupra blatului, împingându-le uşor în acesta, apoi se introduce tava la cuptor până când prăjitură trece de testul scobitorii.

Crema:

Se amestecă amidonul cu puţin lapte şi se amestecă până când se dizolvă. Se adaugă gălbenuşurile, zahărul, esenţă de vanilie şi restul de lapte şi se fierb la foc mic până când se îngroaşă.  După ce se răceşte crema, se încorporează untul, puţin câte puţin.

Glazura:

Ciocolată se rupe în bucăţele şi se topeşte pe baie de abur.

Asamblare:

Peste blatul răcit se adaugă crema, apoi glazură de ciocolată, care se toarnă imediat ce s-a topit.  Prăjitură se dă la rece, după care se poate servi. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
virgiliu stroescu webp
Horoscop carieră 3 9 Martie 2025, foto Shutterstock jpg
cozonac la cuptor jpg
Secrete de hairstyling rapid pentru un aspect profesional în fiecare zi jpg
Tendințe moderne în bucătărie   gătitul rapid și eficient jpg
Articol 2   Copia Certificata a Intabularii png
image png
Ce nutrienți sunt esențiali pentru funcția cognitivă la adulți jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net