Pui cu legume şi sos de iaurt
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate, şi va fi premiată cu o oală cu semipresiune, de 6 litri.
Ingrediente: 1 piept de pui, 2 morcovi, 2 bucăţi broccoli, 1 conopidă mică, 500 ml iaurt degresat, 3 căţei usturoi, sare, piper.Preparare: Speli pieptul şi îl pui la fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii, îi speli şi îi tai bastonaşe, pe care le pui la fiert. Conopida şi broccoli le speli, le desfaci în bucheţele şi le ţii în apă cu sare 10 minute, după care le fierbi cu morcovul pentru încă 10 minute. Iaurtul îl amesteci cu usturoiul pisat şi potriveşti de sare şi de piper. Pieptul fiert îl tai bucăţi şi legumele le scurgi de apă. Pe un platou, aşezi pieptul de pui şi legumele, peste care torni sosul de usturoi.