Recomandare Click! Poftă Bună: «Tort de ciocolată cu rom»
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru blat:250 g unt8 ouă120 g zahăr120 g făină30 g cacao1 praf de copt1 vârf cuţit sare
Pentru cremă:200 g margarină500 ml frişcă500 g ciocolatăneagră menaj3 linguri esenţă de rom
Pentru sirop:300 ml apă150 g zahăr70 ml zeamă de portocală1 linguriţă coajă de portocală
Pentru glazură:350 g ciocolată menaj3 linguri de ulei
Pentru decor:12 bomboane ciocolată cu rom150 g arahide zdrobite
Mod de preparare:
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenușuri şi le baţi spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare până devine o cremă mai tare. Baţi şi gălbenuşurile, pe care le încorporezi apoi în albuşuri. Adaugi untul topit şi răcit.