Reţeta câştigătoare de la cititori: Ineluşe cu nucă - Ştefana Ciucă

Ultima actualizare:

Ingrediente:1 kg făină, 50g drojdie, 4 pachete margarină, 4 ouă, 1 cană mare smântână, 1/2linguriţă sare, puţin lapte pentru înmuiat drojdia, 70g zahăr, 500g nucă tăiată la cuţit şi amestecată cu zahăr tos Prepare: se freacă făina cu margarina şi cu sarea, se adaugă zahărul, 3 gălbenuşuri, drojdia şi se amestecă pentru omogenizare, se adaugă smântâna, apoi se dă aluatul la frigider 1/2 oră. Într-un castron se pune nuca tăiată cu zahărul, iar în altul se amestecă cu furculiţa 3 albuşuri şi un ou întreg. Se întinde aluatul de aprox. 5 mm grosime şi se taie din el rotunduri cu un pahar potrivit, iar mijlocul rotundului se decupează cu un dop rezultând ineluşe; se unge fiecare ineluş cu amestecul de ou şi apoi se presară deasupra lor nuca tăiată amestecată cu zahărul. Se coc la 180 grade până devin aurii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
image
actualitate.net
image
actualitate.net