Reţeta câştigătoare de la cititori: Ineluşe cu nucă - Ştefana Ciucă

Ultima actualizare:

Ingrediente:1 kg făină, 50g drojdie, 4 pachete margarină, 4 ouă, 1 cană mare smântână, 1/2linguriţă sare, puţin lapte pentru înmuiat drojdia, 70g zahăr, 500g nucă tăiată la cuţit şi amestecată cu zahăr tos Prepare: se freacă făina cu margarina şi cu sarea, se adaugă zahărul, 3 gălbenuşuri, drojdia şi se amestecă pentru omogenizare, se adaugă smântâna, apoi se dă aluatul la frigider 1/2 oră. Într-un castron se pune nuca tăiată cu zahărul, iar în altul se amestecă cu furculiţa 3 albuşuri şi un ou întreg. Se întinde aluatul de aprox. 5 mm grosime şi se taie din el rotunduri cu un pahar potrivit, iar mijlocul rotundului se decupează cu un dop rezultând ineluşe; se unge fiecare ineluş cu amestecul de ou şi apoi se presară deasupra lor nuca tăiată amestecată cu zahărul. Se coc la 180 grade până devin aurii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cuplu jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
Invartita cu mere jpeg
horoscop luna noiembrie click webp
1 maioneza de casa png png
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
index webp
horoscop rune pana la finalul anului 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net