Reţeta câştigătoare de la cititori - Pavlova cu kiwi - Naomi Munteanu
Câştigătoarea noastră este Naomi Munteanu. Ea va primi 3 tigăi ceramice.Ingrediente:Blat: 5 albuşuri, 200 grame zahăr, 2 linguriţe amidon, 1 linguriţă oţet, 1 esenţă vanilie, 1 praf sare. Umplutura: 200 ml frişcă lichidă, 1 lingură zahăr, 1 întăritor frişcă. Decor: migdale, 1 kiwi.
Preparare: Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Când spuma a devenit tare şi se ţine de paletele mixerului începem să adăugăm zahărul lingură cu lingură, mixând bine după fiecare. La final vom obţine o spumă lucioasă. După care se adaugă oţetul, amidonul şi esenţa de vanilie şi se omogenizează uşor.Pe o hârtie de copt se desenează un cerc de mărimea platoului. Umplem cercul cu un strat de bezea.Restul de albuş se spriţează, formând marginea tortului. Se dă tava la cuptor timp de 30 minute la foc mic.Pentru umplutură se bate cu mixerul frişca lichidă, se adaugă întăritorul de frişcă şi linguriţa de zahăr. Mixăm până se întăreşte frişca.Punem blatul pe un platou şi umplem mijlocul cu frişca bătută.Ornăm cu migdale şi kiwi.