Reţeta CASTIGATOARE de la cititori: Prăjitura «Păcatul dulce» - Elena Peterfi
Ultima actualizare:
Crema: jumătate litru lapte se pune la fiert. Separat se amestecă 5 linguri amidon cu 200 zahăr, vanilie şi pe pune în lapte, amestecând mereu.Când se răceşte, se încorporează 250 g margarină Rama sau unt, după preferinţe.Se pregăteste apoi un jeleu din 250 căpşuni, 250 ml apă, 150 g zahăr care se pun la fiert. Când fierbe se pun 3 linguri amidon, se amestecă bine. Se ia de pe foc, se lasă puţin la răcit, apoi se adaugă un pliculeţ gelatină, dizolvată în prealabil în puţină apă.Asamblarea se face în felul următor: se pune o foaie, jumătate cremă, se dă puţin la frigider. Se pune jeleul, se mai dă puţin la frigider, cremă şi ultima foaie.Deasupra poţi face o glazură de ciocolată. Poftă bună!