Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort cu piersici şi ananas – Ana Ghercea
Câștigătoarea nostră se numește Ana Ghercea. Ea va primi un set de cuțite.
Ingrediente: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 praf de copt, 1 conservă de ananas, 1 conservă de piersici decojite, 1 kg frişcă lichidă.
Mod de preparare: Se face un blat astfel: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bate spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se încorporează încet gălbenuşurile apoi se adaugă făina cu praful de copt amestecându-se încet. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă de tort rotundă, tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor până se coace. Se foloseşte ca şi sirop pentru însiropat blaturile zeama de la cele două conserve de ananas şi de piersici. Când blatul este copt, se scoate din cuptor şi se lasă puţin să se răcească apoi se taie blatul în două, obţinându-se 3 blaturi mai subţiri. Se bate frişca până este tare iar apoi ne apucăm de montat tortul. Pe un platou sau o farfurie rotundă punem partea de jos a blatului, o însiropăm bine, punem frişca şi deasupra bucăţile de piersici tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă. Punem a doua bucată de blat, apăsăm puţin ca să se aşeze bine frişca şi piersicile puse anterior, însiropăm, punem frişcă iar apoi cubuleţe de ananas scurse bine de zeamă. Punem şi partea de sus a blatului, însiropăm bine iar apoi îmbrăcăm tortul în frişcă. Îl decorăm cu piersici şi ananas sau cum doreşte fiecare.