Reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu cremă de iaurt cu fructe – Elena Stănescu
Câştigătoarea noastră se numeşte Elena Stănescu. Ea va primi un set de cuţite.
Ingrediente: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 praf de copt, 150 gr de zahăr pentru caramelizat oala, un iaurt cu bucăţi de piersici (450g), 1 conservă de ananas, 1-2 banane, 1 kg frişcă lichidă
Mod de preparare:
Într-o oală mai înaltă se caramelizează 150 g de zahăr şi se întinde pe pereţii acesteia. Se face un blat astfel: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bate spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se încorporează încet gălbenuşurile, apoi se adaugă făina cu praful de copt amestecându-se încet. Compoziţia rezultată se pune în oală peste zahărul caramelizat şi se dă la cuptor până se coace. Se prepară un sirop din apă, zahăr şi zeama de la compotul de ananas.
Când blatul este copt, se scoate din cuptor şi se însirorează pe marginea cratiţei iar apoi cât este călduţ se răstoarnă ca să nu se întărească zahărul. Se taie blatul în două, obţinându-se 3 blaturi mai subţiri. Se bate frişca până este tare, se împarte în două iar în jumătate din frişcă se pune iaurul de piersici şi se amestecă încet. Se însiropează blaturile de tort, se pune crema de frişcă cu iaurt, pe primul blat se pune ananas din conservă scurs şi tăiat bucăţele iar pe al doilea se pune felii de banană. După asamblare se îmbracă tortul în frişcă şi se decorează după preferinţă, eu l-am decorat cu căpşuni, ananas şi banane.