Reţeta câştigătoare de la cititori: Tort de ciocolată cu căpşune - Mihaela Grigore
Mod de preparare:Blat: Se bat albuşurile spumă şi se dau deoparte. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până îşi dublează volumul şi se adaugă peste albuşuri. La final se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă şi se toarnă aluatul. Se dă la cuptor până se rumeneşte frumos. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit, apoi se taie blatul în 3.Crema: Frişca se pune într-o cratiţă pe foc. Înăuntru se pun tabletele de ciocolată (rupte bucăţele) şi se lasă până se topeşte ciocolata. Atenţie, nu trebuie să fiarbă. După ce s-a răcit crema se mixează foarte bine.Crema de ornat: Se amestecă laptele, zahărul, cacao şi ouăle şi se dau la foc până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă untul lăsat la temperatura camerei şi esenţa de rom şi se omogenizează bine. Siropul:Se pune apa cu zahărul la fiert. După ce s-a format siropul, se lasă la răcit apoi se adaugă esenţa de rom.Asamblare: Pe un platou se aşează prima foaie de blat, se însiropează bine, apoi se toarnă jumătate din cremă. Se continuă cu al doilea blat pe care de asemenea îl însiropăm, apoi turnăm restul de cremă. La final se pune şi al treilea blat însiropat şi se îmbracă tortul în crema pentru ornat.Se ornează după imaginaţia fiecăruia.