Reteta castigatoare de la cititori: Tort de frisca cu fructe / Elke Dvornic
Preparare: Se bat albuşurile ca la bezele, se adaugă siropul fierbinte, gălbenuşurile şi uleiul, apoi cacaoa, făina, praful de copt şi sarea. Se dă la cuptor aprox 40 min.Se bate frişca lichidă bine până se mai întăreşte, se adaugă gelatina fierbinte apoi iaurtul (se umple blatul destul de repede deoarece incepe sa se intareasca frisca). Gelatina se pune într-un castron cu puţină apă, cam 50 ml, se se lasă puţin la înmuiat, se pune sa se topească pe aburi.Dupa ce blatul s-a răcit, se taie în 3, se pune pe un platou primul rând de blat, se însiropează cu un sirop făcut din apă, zahăr şi esenţă de rom, se pun fructele tăiate mărunt, o parte din frişcă, apoi următorul rând de blat, însiropat, fructe, pe ultimul blat se pune restul de frişcă şi se dă puţin la frigider. Se pun fructele deasupra tăiate dupa preferinţă, apoi se pune gelatina şi se ornează cu frişcă.