Reţeta câştigătoare: Tort cu fructe de pădure - Rodica Roman
Câştigătoarea noastră se numeşte Rodica Roman. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente blat:
8 albușuri, 5 gălbenușuri, 5 linguri de zahăr, 1 praf de copt, 7 linguri de făină, 1 esență de rom. Ingrediente umplutură: 1 pachet frișcă lichidă, 300 g dulceață de zmeură.
Ingrediente decor:
200 g mure proaspete, 50 g ciocolată topită.
Mod de preparare:
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul, după care se adaugă gălbenușurile și esența de rom, mixând continuu. Într-un vas, se amestecă făina și praful de copt. Acestea se adaugă treptat peste compoziția obținută, amestecând ușor pentru a nu se lăsa. Într-o tavă se toarnă compoziția și se introduce în cuptorul încins pentru aproximativ 20 de minute. Blatul se lasă la răcit, după care se taie în două. Peste primul blat se întinde ușor dulceața de zmeură, iar apoi se adaugă jumătate din frișca pe care o obținem prin mixare. Așezăm cel de-al doilea blat, peste care adaugăm restul de frișcă. Pentru decor, putem așeza peste frișcă mure, dar și ciocolată topită. Tortul se ține la rece până în momentul servirii. Poftă bună!