Rețeta delicioasă de cozonac folosită de Chef Cătălin Scărlătescu! Se prepară foarte ușor

Deja începem să ne apropiem și de jumătatea lunii noiembrie, iar mulți dintre noi poate că deja se gândesc la masa de Crăciun. Și cum de sărbători nu ne poate lipsi un cozonac bun, putem încerca să preparăm rețeta delicioasă folosită de Chef Cătălin Scărlătescu! 

Cozonacul este favoritul românilor de sărbători
Cozonacul este favoritul românilor de sărbători

Este o rețetă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura! Iar chiar dacă ea ne vine de la un maestru în bucătărie precum Chef Cătălin Scărlătescu, nu trebuie să fim intimidați!

Acest cozonac se poate pregăti foarte ușor, chiar și de către cei dintre noi care nu avem foarte multă experiență în bucătărie.

Ce ingrediente ne sunt necesare pentru acest cozonac delicios

Practic, pentru a pregăti această rețetă gustoasă nu ne trebuie decât un kilogram de făină, cam 250 de grame de zahăr, 450 de grame de lapte, cinci ouă, 60 de grame de drojdie, dar și 300 de grame de unt.

De asemenea, va trebui să mai avem la îndemână și 500 de grame de nucă, 200 de grame de rahat, 150 de grame de ciocolată belgiană, cam 30 de grame de portocală confiată, stafide, iar, nu în ultimul rând, 30 de grame de coajă de lămâie

După ce avem toate aceste ingrediente, putem să începem să pregătim un cozonac delicios!

Desertul gustos la care vom reveni mereu

În primul rând, trebuie să începem prin a amesteca bine drojdia cu 100 ml de lapte și cu trei linguri de făină, iar apoi să lăsăm totul să crească până când își dublează volumul. Între timp, restul laptelui se va fierbe cu zahăr și vom amesteca bine până când acesta se dizolvă.

De asemenea, vom freca gălbenușurile cu puțină sare, iar într-un bol în care am pus făina vom adăuga gălbenușurile, laptele fiert alături de zahăr, untul, dar și portocala confiată. Totul trebuie frământat cât mai bine, până când amestecu devine omogen.

Mai departe, compoziția trebuie lăsată la dospit vreme de o oră, apoi vom lua puțin aluat, îl vom întinde, iar de-a lungul lui vom pune crema formată din nuci, ciocolata topită, rahat și stafide. Totul trebuie rulat, apoi tăiem în două și vom împleti cele două părți

Acum, tot ce mai rămâne să facem este să ungem totul cu ou, să tapetăm o tavă cu unt și făină, iar apoi să lăsăm acest cozonac la dospit vreme două ore. Odată ce a trecut acest timp, el trebuie pus la cuptor vreme de 45 de minute, sau chiar o oră, la temperatura de 160 de grade.

La final, ne vom bucura de un cozonac delicios, la care vom reveni cu drag!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prinții Jacques și Gabriella de Monaco profimedia 0936805340 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
tarta struguri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net