Rețeta delicioasă de sarmale! Un ingredient neașteptat înlocuiește carnea

Sarmalele sunt, fără doar și poate, cel mai faimos preparat al bucătăriei românești. Însă, nu foarte mulți români știu cât de versatilă este, de fapt, această rețetă faimoasă! Dacă dorim, este foarte simplu să pregătim sarmale perfecte pentru zilele din post cu dezlegare la pește, folosind numai câteva ingrediente banale!

Putem pregăti sarmale de post cu pește
Putem pregăti sarmale de post cu pește

Sarmalele sunt rețeta favorită a celor mai mulți români, iar turiștii din străinătate care ajung în țara noastră gustă mereu acest preparat tradițional faimos în toată lumea. Însă, nu trebuie să uităm cât de versatilă este, de fapt, această rețetă! Nu numai că putem adăuga diferite condimente și ingrediente în sarmale pentru a le da un gust mai unic, dar acestea pot fi schimbate într-un mod mult mai complex!

Mai precis, este vorba despre carnea pe care o vom folosi! Cei mai mulți dintre noi apelăm la amestecul de porc și vită pentru sarmale, sau, în anumite situații, le vom face din curcan, ori pui. Însă, dacă ne dorim să facem sarmale de post, putem să le pregătim și din carne de pește!

Sarmalele pot fi pregătite și din pește

Mai precis, tot ce ne trebuie este 500 de grame de file de pește, de obicei cod sau somon, o ceapă mare, o cană de orez, doi morcovi, un ardei gras, pătrunjel, sare, piper, două linguri de ulei de măsline, o linguriță de boia dulce, un cățel de usturoi, cât și o cană de bulion sau supă de pește.

Aceste sarmale pot fi făcute din frunze de viță de vie, iar primul pas este să turnăm apă fiartă peste orez, iar apoi să îl lăsăm vreme de 7 – 10 minute. Între timp, putem mărunți peștele, iar apoi vom putea trece la pasul următor.

Este o rețetă de post delicioasă

Mai departe, vom strecura orezul peste pește, vom amesteca bine și vom adăuga și restul ingredientelor. Aceasta va servi drept compoziție pentru sarmale, iar după ce totul s-a transformat într-un amestec omogen, putem începe să pregătim sarmalele.

Practic, tot ce trebuie să facem este să punem puțină umplutură în vița de vie, apoi să rulăm totul la fel cum am face în mod obișnuit. Apoi, pe fundul oalei vom pune o farfurie emailată, peste care adăugăm frunze de țelină. Acum, putem pune și sarmalele, peste care vom turna apă. Ele trebuie lăsate la fiert vreme de 2 ore, sau chiar mai mult. La final, vom avea un preparat delicios, de care nu ne vom mai sătura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
astrologie horoscop jpeg
banner gabriela cristea png
zodii pixabay jpg
drob jpeg
ciorba de perisoare jpeg
zodii cu noroc in urmatorii 2 ani jpg
horoscop azi venus retrograd jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net