Rețeta tradițională pe care românii o adoră. Cum se pregătesc cârnații cabanos
Este o rețetă tradițională îndrăgită de-a lungul țării. Cu toate acestea, nu foarte mulți oameni știu cât de ușor poate fi pregătit acest preparat delicios chiar în propria bucătărie. Este vorba despre cârnații cabanos, care vor fi gata rapid și ușor!

Această rețetă tradițională poate fi pregătită foarte ușor, iar tot ce vă trebuie sunt numai câteva ingrediente simple! În plus, cârnații cabanos sunt alegerea perfectă pentru masa de Crăciun care se apropie deja cu pași repezi!
De ce ingrediente veți avea nevoie
Din fericire, nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple pentru a pregăti acești cârnați delicioși! Mai precis, este vorba despre 750 de grame de carne de porc, dar care să aibă cel puțin 30% grăsime, iar pe lângă aceasta veți mai avea nevoie și de 250 de grame de pulpă de porc, care este mult mai slabă.
Apoi, vă mai trebuie două grame de piper, 0,5 grame de nucșoară măcinată, 0,7 grame de chimen măcinat, 2 grame de zahăr tos, cât și 20 de grame de sare. Iar, nu în ultimul rând, vă mai trebuie și trei metri de mațe subțiri de oaie.
Cum se pregătesc cârnații cabanos
Pentru a pregăti acești cârnați delicioși, va trebui să începeți prin a mărunți pulpa de porc în cubulețe de 10 mm, în timp ce carnea grasă va trebui tocată. Mai departe, condimentele trebuie adăugate peste carne, iar apoi ambele tipuri de carne vor trebui frământate împreună, vreme de 20 de minute.
Totul trebuie lăsat o zi întreagă în frigider, într-un recipient acoperit. Înainte de a umple măruntaiele, carnea va mai trebui frământată încă o dată.
Mai departe, va trebui să spălați cât mai bine mațele, iar apoi să aveți la îndemână un aparat de făcut cârnați. Acum, va trebui să umpleți mațele cu carne, apoi să formați cârnații de aproximativ 25 cm și îi răsuciți. Ei vor trebui lăsați la uscat vreme de 24 – 48 de ore într-un loc rece, cu maxim 5 grade Celsius. La final, ei vor trebui afumați, potrivit informațiilor de la savoriurbane.com.

































