Rețetă Albă ca Zăpada. Cum pregătești desertul nelipsit de pe masa de Crăciun
Este o prăjitură tradițională delicioasă, de care foarte mulți români își amintesc cu drag din copilărie. Este vorba despre prăjitura Albă ca Zăpada, care poate fi pregătită foarte ușor!

Prăjitura Albă ca Zăpada va aminti multor români de gustul copilăriei. Iar partea cea mai bună este faptul că ea este și foarte ușor de pregătit!
De ce ingrediente veți avea nevoie
Pentru a pregăti foile acestei plăcinte, trebuie să aveți la îndemână zece linguri de lapte, zece linguri de zahăr, zece linguri de ulei, două ouă, o linguriță rasă de amoniac, un praf de sare și undeva în jur de 500 – 550 de grame de făină.
Odată ce aveți toate aceste ingrediente, va trebui să începeți să le pregătiți și pe cele pentru cremă. Practic, este vorba despre un litru de lapte, opt linguri de făină, șase linguri de zahăr, undeva în jur de 200 de grame de unt, coaja de la o lămâie, esență de vanilie, sucul de la jumătate de lămâie și nucă de cocos pentru ornat.
Cum se pregătește această prăjitură delicioasă
Odată ce aveți toate aceste ingrediente, veți putea începe să pregătiți această prăjitură delicioasă. Iar potrivit bucataras.ro, primul pas care trebuie urmat este prepararea aluatului pentru foi.
Practic, trebuie să amestcați zahărul, ouăle, uleiul și laptele într-un bol. Totul trebuie bătut bine cu un tel, iar apoi se adaugă sarea și amoniacul dizolvat în puțină zeamă de lămâie. La final, se adaugă făina și se amestecă bine până când avem un aluat omogen.
Mai departe, aluatul este lăsat vreme de 30 de minute, după care va fi împărțit în trei și fiecare parte va fi întinsă pe o bucată de foaie de copt, până când devine suficient de subțire. Acum, veți întoarce o tavă cu fundul în sus și veți pune foaia de copt și aluatul în cuptor, pe tavă, vreme de 15 minute.
Mai departe, veți pune într-o cratiță făina, zahărul, coaja de lămâie și se toarnă puțin lapte. Restul laptelui se va turna încet, după care veți pune totul la fiert și se amestecă până când crema devine mai groasă.
Pasul următor este să adăugați esența de vanilie și sucul de lămâie, după ce ați luat crema de pe foc. Vasul în care se află crema trebuie acoperit pentru ca aceasta să nu prindă crustă, iar atunci când s-a răcit veți mixa crema cu unt la temperatura camerei.
La final, va trebui să tapetați tava pe spatele căreia ați copt foile cu o folie de plastic, apoi puneți una dintre foi și un strat de cremă. Procesul se repetă, iar la final va trebui să întindeți un strat final de cremă peste ultima foaie. Peste prăjitură se presară cocos, iar apoi folia de plastic se împachetează bine iar deasupra se pune un tocător. Prăjitura va trebui pusă în frigider peste noapte și va putea fi servită rece.



































