Reţete de la cititori: Brioşe cu cireşe - Rodica Mihai
PreparareCireşele se spală, se taie fiecare cireaşă în 2 părţi, scoatem sâmburele astfel încât să obţinem două părţi egale. Cireşele curăţate se ţin cu zahar circa 30 minute.Untul se mixează cu zahărul până obţinem o compoziţie omogenă. Se adaugă ouăle pe rând şi mixăm continuu. Adăugăm praful de sare, vanilia şi făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm bine până obţinem o compoziţie uniformă ca şi structură. Într-o tavă cu forme de brioşe punem hârtie specială sau ungem cu unt, iar în fiecare adăugăm compoziţia.În mijlocul fiecărei brioşe adăugăm bucăţele de cireşe, iar deasupra presărăm migdale feliate.Se introduce tava în cuptorul încălzit şi se lasă la copt.Când au căpătat o culoare aurie se scot din cuptor şi se pudrează cu zahăr.