Rețete de la cititori: Brioșe de vanilie cu glazură de ciocolată – Antici Gabriela
Ingrediente: 130 g unt moale 130 g zahăr 2 ouă 130 g făină 1 plic praf de copt 2-3 linguri lapte 1 esență vanilie
Într-un bol mixăm untul topit cu zahărul după care adăugăm ouăle bătute separat. Mixăm bine împreuna. Treptat adăugăm câte o lingură de făină și mixăm după fiecare până se incorporează bine toata compoziția. La sfârșit adăugam laptele și esența, praful de copt îl amestecăm cu 2-3 linguri de făina și il adăugam in compozitie. Mai mixăm incă 2 -3 minute pâna devine o compozitie pufoasă.
Ungem formele de silicon cu unt moale. Umplem formele 3/4 cu aluat și dăm la cuptor până se rumenesc sau trec testul cu scobitoarea.
Optional ungem cu o glazura din o ciocolata topită cu o lingură de unt pe baie de aburi după care decorăm brioșele cu bombonele decorative deasupra.
Le putem servi și simple.