Reţete de la cititori: Budincă cu griş şi nuci - Andreea Rădulescu
Ingrediente: 1 cană griş, 4 căni şi jumătate lapte de cocos, 2 plicuri zahăr vanilat, ½ cană zahăr, 10 linguri zahăr (pentru caramelizat), 1 borcan dulceaţă nuci verzi, 100 g nuci uscate.
Preparare:
Se pune zahărul pentru caramelizat într-o cratiţă înaltă. Se lasă pe foc să se topească până capătă o culoare maronie. După ce s-a topit se ia cratiţa de pe foc. Cât timp este zahărul caramelizat se distribuie uniform pe pereţii vasului, apoi se lasă la răcit.
Amestecăm grişul şi zahărul într-o cratiţă, apoi punem laptele. Lăsăm pe foc până se îngroaşă. Cât este fierbinte se pune zahărul vanilat, apoi se amestecă cu nucile verzi scurse de sirop. Se toarnă compoziţia în cratiţa cu zahărul caramelizat. Deasupra se presară nucile uscate şi se toarnă siropul de la dulceaţă. Se introduce la cuptorul încins pentru 20-25 minute. Când este gata lăsăm să se răcească, desprindem marginile cu ajutorul unui cuţit, răsturnăm pe un platou şi o dăm la frigider pentru câteva ore.