Reţete de la cititori: Chec în trei culori - Maria Angelica Trică
Preparare
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Freacă zahărul cu gălbenuşurile până se topeşte zahărul, adaugă margarina tăiată bucăţele, apoi toarnă încetul cu încetul laptele şi omogenizează. Adaugă făina, coaja rasă de lămâie şi bicarbonatul.
Unge o tavă de chec şi tapeteaz-o cu făină şi toarnă jumătate din compoziţie. În cealaltă compoziţie, adaugă pudră de cacao, amestecă bine, astfel încât tot aluatul să fie omogen colorat şi toarnă peste celălalt aluat din formă. Introdu tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Când este aproape copt, scoate tava din cuptor şi toarnă deasupra checului spuma obţinută din cele 3 albuşuri bătute bine cu zahărul pudră, netezind cu un cuţit umezit.
Introdu din nou la cuptor şi lasă checul la copt încă 10 minute, până ce albuşul se întăreşte.