Reţete de la cititori: Cheesecake cu ananas - Ionuţ Dumitrache
Mod de preparare
Amestecă brânza de vaci cu crema de brânză, zahăr pudră şi 100 ml de frişcă lichidă, până obţii o compoziţie omogenă. Adaugă jumătate din fructele din compot şi continuă să amesteci. La final, încorporează gelatina dizolvată în câteva linguri de compot. Pregăteşte blatul de biscuiţi: zdrobeşte biscuiţii cu ajutorul unui robot de bucătărie, adaugă o lingură de zahăr pudră şi untul şi continuă mixarea.Aşează compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi presează totul cu fundul unui pahar. Trebuie să obţii un strat uniform de blat. Toarnă peste blat şi compoziţia de brânză cu ananas.Separat, pune la caramelizat zahărul tos, iar după ce acesta devine lichid, adaugă restul de smântână lichidă şi amestecă energic. Amestecă compoziţia obţinută cu restul de ananas din compot şi lasă totul la răcit.Toarnă toppingul de zahăr ars şi ananas peste prăjitură, apoi dă cheesecake-ul la rece, minim 3 ore.Scoate prăjitura din tavă şi aşeaza-o pe un platou, apoi decoreaz-o cu fulgi de ciocolată.