Reţete de la cititori: Chifteluţe de piept de pui cu fasole verde - Melniciuc Oana Cristina

Ingrediente: Chifteluţe: 1 caserolă de piept de pui, 2 ouă, 2 felii de pâine, 1 legătură de pătrunjel, 1 ceapă, sare şi piper, pesmet. Garnitura: 500 g fasole verde, 1 morcov, 1 ceapă, 1 căţel usturoi.
Preparare: Se pun feliile de pâine la înmuiat în apă călduţă. Carnea de pui, ceapa, pătrunjelul şi pâinea înmuiată se dau prin maşina de tocat. Peste tocătură se pun cele 2 ouă şi condimentele. Se amestecă compoziţia, se modelează chiftelele şi se dau prin pesmet, apoi le aşezăm pe hârtie de copt şi le băgăm în cuptorul încins pentru 30 minute.Fasolea verde o curăţăm de capete, punem o cratiţă cu apă şi un vârf de sare la foc, când începe să fiarbă punem fasolea pentru 15 minute, apoi le scoatem şi le scurgem de apă, curăţăm ceapa şi o mărunţim, morcovul şi usturoiul şi apoi le tocăm mărunt. Încingem ulei într-o tigaie, înnăbuşim ceapa, morocovul şi usturoiul, adăugăm o cană de apă, sare, piper şi fasolea verde, amestecăm bine până trage un clocot apoi stingem focul.
Poftă bună!