Reţete de la cititori: Ciorbă rădăuţeană – Laurenţa Daniela Cornea
Preparare
Curăţăm rădăcinile, le spălăm, le tăiem în bucăţi mai mari şi le punem într-o cratiţă.Adăugăm ceapa curăţată, morcovii curăţaţi şi tăiaţi în două, crenguţa de cimbru, foile de dafin, boabe de piper, carnea de pui şi apă. Punem cratiţa pe foc şi lăsăm să fiarbă.Scoatem carnea şi legumele, iar în zeama asta, dacă este puţină, mai adăugăm apă.Adăugăm morcovii şi rădăcina de pătrunjel tăiată cubuleţe, carnea tăiată cubuleţe mici şi punem oala din nou pe foc, Într-un bol amestecăm gălbenuşurile cu smântâna şi făina,Când începe să clocotească din nou ciorba, luăm cu un polonic şi adăugăm câte puţin peste amestecul de smântână, amestecând continuu având grijă să nu facă cocoloaşe. Adăugăm în ciorbă şi lăsăm să mai fiarbă 10 minute, timp în care adăugăm usturoiul pisat, oţet şi condimente după gust, pătrunjel verde tocat.Între timp călim un morcov dat pe răzătoare în puţin ulei, ca să capete o culoare frumoasă.