Reţete de la cititori: Conopidă la cuptor cu chimen şi migdale - Alina Ciobanu
PreparareÎncinge cuptorul la 200 grade. Într-o oală pune apa rece cu puţină sare şi lasă să dea în clocot. Când clocoteşte pune conopida curăţată de frunze şi desfăcută bucheţele şi lasă să fiarbă câteva minute. Arunc-o într-o strecurătoare mare şi las-o acolo să se zvânte bine de tot, altfel nu se va rumeni frumos şi nu va fi atât de savuroasă. Dă fiecare bucheţel de conopidă prin ulei de măsline.Într-un mojar striveşte chimionul, coriandrul şi ardeiul iute. Amestecă-le cu migdalele sfărâmate şi aruncă totul într-o tigaie călduţă şi fără ulei. Lasă pe foc mic, amestecând din când în când până se rumenesc uşor şi degajă arome delicate. Pune apoi conopida dată prin ulei şi amestecă bine.Când începe să îşi schimbe culoarea adaugă coaja de lămâie rasă mic şi zeama de la lămâie. Amestecă şi mai lasă la foc moderat maxim 5 minute. Pune totul într-o tavă potrivită şi bagă la cuptor la foc moderat pentru 15 minute. Poftă bună!