Reţete de la cititori: Conopidă la cuptor cu chimen şi migdale - Alina Ciobanu

Ultima actualizare:

PreparareÎncinge cuptorul la 200 grade. Într-o oală pune apa rece cu puţină sare şi lasă să dea în clocot. Când clocoteşte pune conopida curăţată de frunze şi desfăcută bucheţele şi lasă să fiarbă câteva minute. Arunc-o într-o strecurătoare mare şi las-o acolo să se zvânte bine de tot, altfel nu se va rumeni frumos şi nu va fi atât de savuroasă. Dă fiecare bucheţel de conopidă prin ulei de măsline.Într-un mojar striveşte chimionul, coriandrul şi ardeiul iute. Amestecă-le cu migdalele sfărâmate şi aruncă totul într-o tigaie călduţă şi fără ulei. Lasă pe foc mic, amestecând din când în când până se rumenesc uşor şi degajă arome delicate. Pune apoi conopida dată prin ulei şi amestecă bine.Când începe să îşi schimbe culoarea adaugă coaja de lămâie rasă mic şi zeama de la lămâie. Amestecă şi mai lasă la foc moderat maxim 5 minute. Pune totul într-o tavă potrivită şi bagă la cuptor la foc moderat pentru 15 minute. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net