Reţete de la cititori: Conopidă la cuptor cu piept de pui: Daniela Butnaru
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1 conopidă mijlocie, 1 legătură de mărar, 300 ml iaurt 10% grăsime, 1 ou, 1 piept de pui, brânză (eu am ales brânza de vaci dietetică), puţin unt, sare după gust.
Preparare: Conopida se spală şi se rupe bucheţele, apoi se opăreşte în apă cu sare până se înmoaie puţin, după care se pune la scurs. Pieptul de pui se taie cuburi şi se fierbe. Ungem un vas cu unt, punem bucheţelele de conopidă, peste ele punem brânza din loc în loc, apoi bucăţile de piept de pui şi la urmă iaurtul bătut cu ou şi mărarul tocat mărunt + sare. Dăm la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute la foc potrivit. Poftă bună!
Notă: cine doreşte poate înlocui iaurtul cu smântâna şi brânza cu caşcavalul,iar pieptul de pui cu kaizer, sau orice altceva doriţi.