Reţete de la cititori: Cozonac «Trandafir» - Alina Jubleanu

Ultima actualizare:

Mod de preparare

    Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron se amestecă făina cu ouăle, sarea şi aromele, după care se toarnă amestecul de drojdie şi se frământă bine 10-15 minute. Pe un blat presărat cu făină se întinde o foaie de 1 cm grosime. Foaia se unge cu untul amestecat cu cele 8 linguri zahăr, se presară cu nucă măcinată şi se presează bine cu palma, apoi se rulează şi se taie în 6 – 8 bucăţi. Într-o cratiţă mai înaltă se caramelizează cele 10 linguri de zahăr, se tapetează marginile cratiţei şi se lasă să se răcească bine (atentie sa nu se arda zaharul pentru ca la sfarsit pe cozonac va fi zahar ars, nu caramel).  În cratiţa cu zahărul caramelizat, se aşează cele 6 – 8 rulouri, în picioare la distanţă una faţă de alta pentru a avea loc să crească. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră, la căldură. Se coace 30 minute la 170 grade. Se scoate şi se răstoarnă pe platou, se lasă să se răcească bine şi apoi se taie.POFTA  BUNĂ!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net