Reţete de la cititori: Crap umplut pe pat de legume - Stoica Adina Mariana
Ingrediente 1 cutie morcovi tineri Bonduelle, extra-fini, 425 ml, 1 kg cartofi, 2 căpățâni usturoi, 1 lămâie, 1 ardei kapia, rozmarin, piper, măghiran, cimbru, sare, 100 ml ulei măsline, 150 ml ulei foarea-soarelui, 1 crap, condimente pește.
Instrucțiuni de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se lasă 10 minute la sărat, cu puţină săre. Cartofii curățați şi spălaţi se taie şi se condimentează cu rozmarin, măghiran, cimbru, piper, sare. Adăugăm 50 ml ulei de măsline şi 50 ml de vin. Peștele îl umplem cu o parte din cartofii obţinuţi (burta peştelui trebuie prinsă cu beţe de frigărui sau scobitori). Într-o tavă de yena (aşa am folosit eu) unsă cu puţin ulei, punem hârtie de copt, 50 g ulei floarea-soarelui, ceapa tăiată subţire, cartofii, peştele pe burtă, fixat între cartofi bine (să nu cadă). Ardeiul curăţat şi tăiat se pune peste cartofi. Stropim cu vinul rămas şi dăm la cuptorul bine încins circa 15 minute. Morcovii se trec pe sub un jet de apă şi, când începe să se rumenească peştele, se pun peste cartofi şi ardei, de jur împrejur. Usturoiul se curăţă şi se pune la final. Mai lăsăm 5-7 minute la cuptor şi se poate scoate.
Pregătim mujdeiul de usturoi: usturoiul curăţat se freacă cu puţină sare şi piper, adăugând ulei treptat, până începe să devină pastă. Deasupra am presărat chilli. Se aşează pe platou şi se poate servi cu un vin alb! Poftă bună!