Reţete de la cititori: Cremă de zahăr ars – Daniela Andrei

Pentru umplutură avem nevoie de: 40 g gelatină, zahăr după gust, 1 kg brânză proaspătă, 400 ml frişcă lichidă, esenţe de vanilie după gust, 500 ml smântână (20% grăsime), 1 borcănel cu dulceaţă de afine.Pentru topping avem nevoie de: 300 ml frişcă, esenţe după gust, 1 borcănel cu dulceaţă de afine.

PreparareTopim untul și adăugam biscuiții măcinaţi, zahărul şi esenţa de rom. Amestecăm bine şi omogenizăm compoziţia, care trebuie să fie uşor fărâmicioasă. O turnăm apoi într-o formă/tavă rotunda, cât mai uniform. Lăsăm tava la rece, pentru a se întări  blatul, timp în care pregătim umplutura.Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adăugând treptat zahărul, smântâna şi frişca mixată împreună cu esenţele după gust. Adăugăm şi dulceaţa de afine, omogenizând compoziţia. Încorporăm apoi gelatina (punem gelatina într-un vas cu 250 ml de apă rece şi lăsăm cam 10 minute să se înmoaie. Încălzim apoi vasul uşor, pe baie de abur, amestecând continuu pentru a se dizolva în totalitate) şi amestecăm uşor. Turnăm umplutura peste blatul de biscuiți și lăsăm la rece, de preferat, peste noapte.  Pentru topping, mixăm frişca împreună cu esenţele şi o adăugăm peste umplutură. O servim cu dulceaţă de afine!

shutterstock 1833215881 jpg
horoscop jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
autostrada jpg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
pantofi jpg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
Supermarket reduceri Foto shutterstock 134693084 jpg
image
image
image
image
pantofi jpg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
shutterstock 1833215881 jpg
horoscop jpg
mihai voropchievici jpg
somn shutterstock 398208937 jpg